Lav dit eget mundbind – det er ikke så svært

05 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

I tider hvor smittetrykket i forbindelse med influenza og forkølelses epidemier er højt, kan det være rigtig svært at få fat på de beskyttende engangs mundbind. Såvel apoteker som materialister melder om gabende tomme hylde i de sæsoner hvor der er allerflest smittede. Og dette er på mange måder positivt.

Mennesker, som er ramt af en virus eller bakterie infektion, vil nemt kunne smitte andre omring sig ved blot et enkelt host eller nys. Her kan et mundbind effektivt bremse de mikroskopiske spyt dråber som i denne anledning slynges ud fra næse og svælg, og dermed forhindre smitten i at brede sig til andre mennesker.

På den måde kan man bryde smittekæden blot ved at anvende et mundbind når man bevæger sig ud i det offentlige rum mens man er syg. Men hvad gør man hvis ikke blot de fysiske butikker, men også de online shops, er løbet tør for mundbind?

Du kan lave dit eget mundbind

Selv om tre lags mundbind til engangs brug langt er at foretrække når det handler om at begrænse smittespredningen, kan det faktisk godt lade sig gøre at opnå en lignende beskyttelse ved hjælp af et hjemmelavet mundbind. Der er dog visse forholdsregler du bør iagttage hvis du sætter dig for at fremstille dit eget mundbind.

Det er for eksempel meget vigtigt at dit mundbind er lavet af stof som kan vaskes ved mindst tres grader. Mundbindet skal helst bestå af flere lag stof, så der ydes en vis filtrering – og samtidig skal du kunne trække vejret ubesværet gennem dit mundbind. Du skal sørge for at sikre dit mundbind med øre eller nakke stropper, så det sidder ordentligt fast. Og så er det frem for alt vigtigt at dit mundbind sidder tæt til ansigtet.

Du kan læse mere om hvorledes du fremstiller dit eget mundbind på Testsmart.dk

More articles