Lav forloren hare sammen med andre

15 May 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er efterhånden en af de sidste bastioner, hvor hele familien er samlet: når vi skal spise aftensmad sammen.

Alle har så travlt om morgenen til at sidde fælles ned om at spise et måltid mad. Alle familiemedlemmer skal nå noget, der bliver løbet frem og tilbage for at nå det hele, fordi man stod for sent op. Måske glemmer man ligefrem at spise morgenmad.

Familien er alligevel ikke samlet til frokost, og natmad er generelt ikke sundt, og man burde sove om natten.

Derfor har flere familier indført, at man ikke bruger elektronik ved bordet, og at man taler sammen om den respektive dag, der er gået, og hvad der ellers skal ske.

Men hvad med lige at tage sekvensen et hak baglæns og se på, hvad der går forud for spisningen, medmindre man bestiller udefra?

Nemlig, man laver maden. Nogle familier har en fordeling mellem, hvem der laver mad de forskellige dage. Der er endda en madplan, mens andre bare prøver sig frem, og så rykkes denne turnusordning.

Hvorfor dog kun overlade det til en enkelt person eller to? Hvorfor ikke være hele familien om det?

Er man i forvejen en større familie, så har man nok også et køkken dertil, hvor der er plads til, at alle kan tage del i madlavningen uden at gå i vejen for hinanden.

For det første går det også meget hurtigere med at få lavet maden i langt de fleste tilfælde, men man bliver også bedre og bedre til at lave forskellige retter på varierende facon – og så kan man prøve sig noget helt nye retter sammen.

Der er en større fællesskabs-følelse ved at spise noget, som man har lavet sammen og været fælles om, end at man bare kværner noget mad ned, som der blev serveret for en.

Hvad kunne man så øve sig på at lave sammen?

Hvorfor da ikke en god omgang forloren hare: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7433/forloren-hare

More articles