Maling af badeværelse: Husk at bruge vådrumsmaling

27 February 2020
Camilla Skøtt

editorial

Vådrumsmaling nedsætter risikoen for mug og skimmelvækst på badeværelset, og derfor bør du altid bruge denne type af maling – men er der andre ting, du også skal være opmærksom på, når badeværelset får en kærlig hånd?

Der er strenge krav til både vægkonstruktioner, materialer og overflader på et badeværelse, og derfor kan du ikke bare vælge maling efter forgodtbefindende.

Kort og godt kan man sige, at du altid bør vælge vådrumsmaling, når du giver badeværelset en make-over. Vådrumsmaling indeholder stoffer, der beskytter mod mug- og skimmelvækst, og samtidig har den ofte en høj glans, der gør det lettere at holde væggene pæne og rene.

 

 

Vådrumsmaling og vådrumssikring – er det det samme?

Umiddelbart kan du male alle vægge på badeværelset med vådrumsmaling, men det er vigtigt at skelne mellem de to begreber: vådrumsmaling og vådrumssikring. Du må nemlig kun male i den våde zone, hvis den er udført korrekt med vådrumssikring – altså hvis selve væggen er vandtæt. Det kræver, at den er udført i beton eller tegl.

Generelt anbefaler man dog, at sætte fliser op i området omkring vådzonen, fordi det er lettere at holde rent, hvor malede vægge kræver et stort vedligehold, hvis de skal holdes pæne og rene.

Vær aldrig bange for at tage imod gode råd

Det er et omfattende projekt at sætte badeværelset i stand, og det ville være spild af ressourcer og energi at gøre det forkert i første omgang. Har du ikke erfaring med maling af badeværelse, kan du med fordel søge inspiration og vejledning hos fagfolk, så du sikrer dig, at du overholder alle regler og krav og ikke mindst at du får den rette maling.

Husk desuden, at væggene ikke er det eneste, du kan istandsætte ved hjælp af maling. Du kan også male fliserne på dit badeværelse, og hvis du er ferm på fingrene, kan det også lade sig gøre at male badekar og håndvask.

More articles