Når hækken skal klippes
De fleste danske haveejere har en hæk, som de skal have klippet mindst en gang om året. Makita hækkeklippere er blandt de populære redskaber til opgaven.
Makita er et gammelt japansk firma, der med tiden er blevet virkeligt store på det globale marked inden for elværktøj og – redskaber. De producerer alt fra skruemaskiner, bordhammere og boremaskiner til græstrimmere og hækkeklippere. Oprindeligt blev virksomheden i mellemkrigstiden etableret på grundlag af reparation af armaturer og lyskilder. I efterkrigstiden begyndte de at erobre markedet for powertools.
Blandt Makitas produkter finder du en hel række af hækkeklippere. Makita benytter den særlige kulfri elmotor, som er mere energieffektiv og udvikler mindre varme end den traditionelle elmotor. Derfor kan du arbejde i længere tid af gangen med Makitas produkter. Næsten alle Makitas maskiner kører på det samme batteri, så du kan nøjes med et enkelt batteri til både boremaskine, slagnøgle, hækkeklipper og så videre, hvis de eller er Makita.
Hvor ofte og hvornår kan man med fordel klippe sin hæk ?
Det kan være, at det begynder at krible i fingrende hos haveejeren lidt ud på foråret for at få klippet hækken, der er begyndt at skyde ukontrolleret. Men det er en gammel sandhed, at man bør vente til efter sankt hans med at klippe sin hæk. Sagen er nemlig den, at sådan en hæk i en dansk villahave for det meste vil være hjem for mange småfugle og deres unger. De er glade for at bygge redde i en hæk, hvor de er gemt godt af vejen.
Giv de små fugle mulighed for at udruge æggene og lade deres unger blive store og forlade reden, inden du klipper hækken. De vil have forladt deres periodiske hjem i din hæk i slutningen af juni – derfor plejer man at sige: vent til efter sankt hans med at klippe din hæk.