Ølbrygning er en spændende hobby hvor alle kan være med

20 april 2020
Lotte Hindsberg

editorial

En af de ting der kendetegner en god hobby er at alle kan være med og du kan være en glad amatør som blot syntes det er sjovt og så er der dem der er så dygtige at de kan gøre det til deres levevej. Sådan er det med ølbrygning. Her kan du hurtigt og nemt lære at brygge din egen øl som er ganske hæderlig og så kan du gå og nørde med det og brygge helt nye og spændende smagsvarianter. Måske endda starte dit eget mikrobryggeri. Det er i løbet af de seneste år at interessen for selv at brygge øl er opstået. I samme periode er der opstået en masse nye mikrobryggerier rundt omkring i Danmark. Du kan læse mere på Ølbrygning.dk.

Øllets historie

Man har på verdensplan kendt til øl de sidste 8000 år. I Danmark fandt man for få år siden Europas ældste fund der viste at man har kendt til ølbrygning i mindst 5000 år. Det er over 1500 år mere end hvad man troede. Det var kvinderne der helt frem til middelalderen der havde ansvaret for ølbryggeriet. Det var en opgave der var omgivet med respekt og også en god del mystik. Især i oldtiden var man meget imponeret over at kvinden kunne brygge en så god gylden drik med en fantastisk smag og virkning. Det blev ofte sammenlignet med evnen til at give liv og føde børn. 

Det var ikke nogen lille opgave at brygge øl. I lange perioder blev der drukket op til 5 liter pr. person om dagen. 

I middelalderen overgik ansvaret til mænd og der blive dannet bryggerilaug. Dog kun i byerne. På landet var det stadig kvindernes ansvar og en hver ugift kvinde med respekt for sig selv og et ønske om at blive godt gift, kunne forsat brygge øl hjemme.

Flere Nyheder