Pynt din have med krukker

24 December 2020
Lotte Hindsberg

editorial

En god måde hvorpå man nemt kan få en hyggelig og dejlig have, uden at man skal bruge samtlige weekender og aftener på at lue, er at plante i krukker. Du kan på en eftermiddag købe og plante krukker fuld af blomster. Du kan også så eller plante krydderurter, der ikke alene dufter skønt, men også kan bruges til hele sommerens skønne retter.

Vælger du at plante spiselige ting som krydderurter eller tomater, er det vigtigt at du sikre at krukken er godkendt til fødevarer.

Valg af krukker

I princippet kan alt bruges som en krukke. Lige fra yougurtdåser til dyre italienske specielimporteret krukker. Det er er vigtigt er om de er godkendte til fødevarer eller kan tåle frost. 

Hvis de krukker du har valgt ikke kan tåle frost, skal de ind hver efterår. Det er et langsommeligt og tungt arbejde. Derfor kan det godt betale sig at finde de rigtige krukker der kan stå ude i en have. Især hvis de er store og tunge. Så krukker eller dåser er selvfølgelig hurtige og nemme, enten at smide ud eller få sat i læ.

Planter og krukker

I slutningen af marts og i starten af april er det svært ikke at styrte ud og fylde bilen med en masse smukke forårsblomster og plante dem, så haven ser smuk og forårsklar. Desværre sker det ofte at vi får frost og det kan de ofte ikke klare. Hvis du ikke kan vente skal du sikre dig at de planter du køber kan tåle frost. Stedmorblomster kan f.eks. godt, men påskeliljer og spanske margeritter ikke kan. 

Det kan hurtig blive en stor og dyr udskrivning, at satse på at der ikke kommer frost og man skal retur til planteskolen.

Du kan i stedet bruge tiden på at så nogle frø og have dem i vinduet, indtil de er store og kan komme ud i haven.

More articles