Sådan får du et godt indeklima

30 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvad end man er meget hjemme, eller kun er hjemme engang i mellem, så er det væsentligt, at man sørger for, at der er et godt indeklima i sit hjem. Et godt indeklima kan nemlig føre til mere energi, mindre chance for hovedpine, og mange andre fordelagtige ting. I dette indlæg kigger vi på, hvordan du kan få et godt indeklima.

Få en god luftrenser

Den mest nymoderne måde, hvorpå man kan få et godt indeklima, det er ved at få en god luftrenser. En luftrenser er kort fortalt en slags ventilation, hvor der er indbygget et filter, som filtrerer de dårlige partikler fra i luften i et lokale. Når man køber en luftrenser, skal man derfor være opmærksom på hvilket filter der sidder i. Er man i tvivl om hvilket filter man skal vælge, så kan man gå på billigfilter.dk, hvor de er eksperter på området.

Luft ud ofte

Den traditionelle måde, hvorpå man kan få et godt indeklima, det er ved at lufte ud 2-3 gange dagligt. Når man lufter ud, så skal man sørge for, at der er gennemtræk i boligen, og at man gør det i mindst 5-10 minutter. Dette skyldes, at man så “trækker” den dårlige luft og de dårlige partikler gennem boligen, og får det til at flyve ud på den anden side. Hvis man bruger under 5-10 minutter, så kan man ikke nå at udskifte nok af luften.

Husk at gøre rent

Støv og andet skidt, som ligger rundt omkring i lejligheden eller huset, kan blive kastet rundt, når man bevæger sig gennem rummene. Derfor kan man selv være skyld i, at de dårlige partikler flyver rundt i et lokale, og at man ender med at indånde dem. Derfor er det vigtigt, at man sørger for, at få gjort rent ofte, og gerne hovedrent mindst én gang om året.

More articles