Sådan kommer du i kontakt med et misbrugscenter

26 July 2020
Johanne Hansen

editorial

Hvis du har udviklet et misbrug, kan det være, at du gerne vil modtage behandling på et misbrugscenter. Har du aldrig haft noget at gøre med et misbrugscenter, kan dette dog virke som en forholdsvis lukket verden. Heldigvis er det i dag nemt at komme i kontakt med de rette folk over internettet. 

Du finder sjældent et misbrugscenter i gadebilledet

Nogle ting er vi vant til at se over det hele. Her kan der for eksempel være tale om apoteker, frisører og supermarkeder. Én af de ting som man i mindre grad ser rundt omkring i Danmark er de danske misbrugscentre. Ofte ligger denne form for centre nemlig ikke på de mest befolkede gader. 

Vil du gerne finde et misbrugscenter, hvor du kan komme i behandling, kan det derfor være en god idé at søge på internettet. Ved at kigge online vil du sandsynligvis opdage, at der findes flere misbrugscentre i Danmark, end man lige skulle tro. Dette betyder heldigvis også, at der er rig mulighed for behandling, hvis du har udviklet et misbrug. 

Find det rette misbrugscenter til dig

Vil du lade dig indskrive på et misbrugscenter, kan der være flere faktorer, der spiller ind i dit valg. Det kan for eksempel være, at den geografiske placering er vigtig for dig. Ved at vælge et misbrugscenter tæt på dine pårørende, kan det nemlig være lettere for dig at få besøg, mens du er i behandling. 

Der kan dog også være mange andre faktorer, der spiller ind, når du skal vælge hvilket misbrugscenter, der skal danne ramme for dit behandlingsforløb. Blandt andet har det betydning, at du kan komme i behandling for din specifikke afhængighed og også behandlingsformerne kan have meget at sige. Vil du gerne have svar på nogle spørgsmål, inden du lader dig indskrive på et misbrugscenter, er det en god idé at foretage et telefonisk opkald.

More articles