Sådan spiser du kanelsnegle

15 May 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du er jo godt klar over, at sådan en omgang kanelsnegle skal ind i din mund, men modsat flere middagsretter, hvor man kan spise dem med knive og gafler, så er kanelsnegle nogle, man kan være på bar bund med, hvordan man – bogstaveligt talt – griber dem an.

Det har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre, i denne artikel.

For sådan nogle kanelsnegle kan godt være lækre snaskede, lidt slimede i det og søbet ind i næsten flydende kanelmasse, hvis de lige er kommet ud af ovnen derhjemme eller bliver serveret for dig på en café.

Den slags vil man gerne undgå at få alt for klistrede fingre af, så man i en uendelighed skal sidde og tørre ens fingre af i papirservietter og slutte af med at sutte ens fingre rene og eventuelt vaske dem bagefter.

Dette kan tage fokus fra, hvordan kanelsneglene smager, fordi ens observation mest ligger på ikke at blive for griset til eller få det på tøjet. Den slags kan nemlig tydeligt ses resten af dagen, efterlader pletter og er svære at fjerne i vask.

En mulighed er selvfølgelig, at du spiser dem med kniv og gaffel, selvom dette godt kan blive besværligt, da du ikke har en føling direkte med kanelsneglene.
Dog skal du så også forvente, at folk nok kigger skævt til dig, hvis du spiser sammen med andre, eller hvor andre kan se dig, da det ikke er en særlig normal måde at spise kanelsnegle på.

Mange vælger også den mulighed, at de løfter den med en serviet, så man slipper for at få direkte kontakt med kanelsneglen, men så man stadig har en god føling med kanelsneglen.

Dette er nok også den mest anvendelige måde at gøre det på. Så skal du bare være opmærksom på, at noget af servietten ikke sætter sig fast i den klistrede kanelsnegl, så du ender med at spise papir også.

More articles