Sådan vælger du den rette gipslade til dit byggeri

29 November 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du er i gang med et større byggeprojekt, har du helt sikkert brug for nogle gipsplader til det. Gispplader bliver for eksempel brugt til vægge og lofter og er derfor helt uundværlige i et byggeri, hvor du er ved at renovere dem. 

Leder du efter en gipsplade til dit byggeri, kan du for eksempel se nærmere på webshoppen lavpristrae.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for gipsplader, og du kan derfor nemt finde frem til den helt rette til dit byggeri. Har du brug for noget hjælp og vejledning til, hvilken der vil være den rette, kan du altid kontakte dem. Ellers kan du også læse med her, hvor vi kommer ind på nogle gode tips og tricks til, hvordan du kan vælge den helt rette plade til dit byggeri. 

image

Skal gipspladen bruges i et vådrum? 

Skal gipspladen bruges i et vådrum, skal du bruge en speciel form for gipsplade, der kan tåle det fugtige miljø, der er derinde. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge den rette gipsplade. Gør du ikke det, kan der komme fugt i dine vægge, hvilket hurtigt kan skabe et meget stort problem for hele byggeriet. 

Skal du ikke bruge gipspladen i et vådrum, har du lidt mere frie tøjler i forhold til, hvilken form for gipsplade du vælger. Dog er det en god ide for dig, at du vælger MK-godkendte plader. Det er nogle, der er godkendt af Godkendelsesordningen til at blive brugt i byggerier i Danmark. Det er derfor en vigtig mærkning at se efter. 

Endelig skal du selvfølgelig også se på størrelsen af gipspladen, når du skal vælge. Alle pladerne hos lavpristrae.dk er 240 cm lange, men du kan vælge mellem plader i forskellige længder. Dermed vil du altså nemt kunne få en, der passer til det sted i dit hjem, hvor den skal sidde. 

More articles