Sådan vælger du det rette misbrugscenter

26 July 2020
Johanne Hansen

editorial

Skal du i behandling af afhængighed, er det vigtigste naturligvis, at du får taget kontakt til et misbrugscenter. Ikke desto mindre er ikke alle misbrugscentre ens, og der kan derfor være visse faktorer, som er værd at overveje, når du skal træffe dit valg. 

Hvilke behandlingsmetoder gøres der brug af?

Skal du i behandling af afhængighed, kan det være rart at vide, hvad du kan forvente dig af dit behandlingsforløb. Netop af denne grund, er de behandlingsmetoder, der bliver taget i brug, værd at kende til. Inden du lader dig indskrive på et behandlingscenter, skal du naturligvis ikke vide alt inden for arbejdsgangen. Får du en idé om, hvad der venter dig, kan det dog være lettere at forberede dig mentalt. På den måde kan du forhåbentlig lade dig indskrive på et behandlingscenter med mere ro i maven. 

Hvilke faciliteter stilles der til rådighed?

Når du skal vælge et behandlingcenter, kan det også være en god idé at se på, hvilke faciliteter der stilles til rådighed. Du skal sandsynligvis ikke forvente et ophold på et luksushotel, men derfor kan omgivelserne stadig have stor betydning. Skal du i behandling af afhængighed, er det nemlig vigtigt, at du kan finde den ro, som du har brug for. 

Netop fordi du skal føle dig godt tilpas, er det i mange tilfælde rart at finde et behandlingscenter, som er omgivet af natur. Her har du nemlig mulighed for at trække frisk luft, hvis du på et tidspunkt bliver presset i dit behandlingsforløb.

Mange væsentlige informationer omkring behandling af afhængighed har du mulighed for at finde online. Har du spørgsmål, som du ikke kan få besvaret på denne måde, er det dog også næsten altid muligt at foretage et opkald. Ved at snakke med personalet kan du uden tvivl blive klogere på, hvad du kan forvente, hvis du lader dig indskrive på det pågældende misbrugscenter. 

More articles