Smukt og skinnende gulv med en grundig gulvafslibning

17 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du træt af at se på dit skrammede, plettede og misfarvede trægulv – og overvejer du alvorligt bare at brække det op og lægge et nyt? Så bør du nok tænke dig om en ekstra gang. Dit trægulv er måske nok grimt at se på. Men dette betyder ikke nødvendigvis, at det er klart til en udskiftning.

Et trægulv kan tage sig noget så slidt og affældigt ud uden faktisk at fejle noget alvorligt. De mange småskrammer, ridser, pletter og plamager er som regel kun overfladiske, og kan nemt fjernes med en gulvafslibning. Og er træværket eller gennemgående sundt og intakt, er en gulvafslibning i langt de fleste tilfælde alt hvad der skal til for at genskabe den smukke, ensartede overflade.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning udføres ved hjælp af en særlig maskine, som er forsynet med en roterende slibe rondel. Denne rondel roterer i det vandrette plan, og er påmonteret sandpapir i varierende korn størrelser. Maskinen føres hen over gulvet i jævne bevægelser, hvorved gulvets overflade slibes bort – først med groft, og dernæst med fint sandpapir.

Ved en gulvafslibning fjernes allerhøjst to millimeter af gulvets overflade, hvilket er en del mindre end hvad der ryger ved en gulvafhøvling. Derfor kan langt de fleste trægulve sagtens tåle en gulvafslibning, og vil samtidig faktisk have rigtig godt af denne behandling. Under den slidte overflade vil et nyt lag af træværk nemlig åbenbare sig – duftende og flere toner lysere, og parat til at tage imod den plejende og beskyttende efterbehandling.

Hvem kan hjælpe mig med en gulvafslibning?

Det anbefales, at du får en professionel gulvmand til at forestå din gulvafslibning. På den måde er du garanteret et smukt og holdbart resultat, og en efterbehandling som passer såvel til gulvet som til din smag. Læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-herlev/ 

More articles