Smukt og skinnende trægulv med en gulvafslibning

17 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Et mat og gråligt trægulv klæder de færreste hjem. Et trægulv skal helst være skinnende og ensartet i overfladen, behageligt at betræde, og helst også smukt at beskue.

Et velplejet trægulv er en pryd for boligen, og derfor bør du passe godt på dit trægulv. Hører dit trægulv i højere grad til den først nævnte type, er det dog fuldt forståeligt hvis du leger med tanken om at skifte trægulvet ud med et nyt et af slagsen eller med en helt anden type gulv.

Slidte trægulve har det nemlig med at fremstå utroligt kedelige, og måske endda mere beskadigede end de rent faktisk er. Når et trægulv bliver slidt, vil det hurtigt kunne ses i træværkets overflade, som vil begynde at bære præg af de mange knubs, et trægulv får i løbet af dagen.

Dette gør sig især gældende for gulve, som er behandlet med det, man kalder ikke forseglende behandlinger. Disse inkluderer behandlinger så som sæbe og olie behandlinger, som ikke lægger sig oven på træværket på samme måde som lak, fernis eller maling.

Olie og sæbe behandlede gulve er generelt utroligt smukke, idet træværkets karakteristika så som årer og knaster får lov at skinne igennem. Til gengæld er disse gulve utroligt sarte. Og forsømmer man den ugentlige vedligeholdelse i form af vask med særlig sæbe, kommer et olie eller sæbe behandlet trægulv hurtigt til at synes nusset og snusket.

Få dit smukke trægulv igen med en gulvafslibning

Men faktisk behøver du slet ikke at gå så langt som til at skrotte gulvet for at få et flot gulv igen. Med en gulvafslibning, som fjerner alle de overfladiske skønhedspletter og den gråligt matte overflade, kan dit gulv sagtens blive smukt og levende at se på igen.

Du kan altid klikke forbi Gulvkanonen og få et godt tilbud på gulvafslibning – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fredericia/ 

More articles