Suppler din renovering med en professionel gulvafslibning

16 April 2020
Astrid Pedersen

editorial

Skal boligen friskes op fra top til tå – eller måske rettere fra gulv til loft? Skal der nye farver på væggene, nye elementer i køkkenet, og måske endda et splinternyt badeværelse på banen? Så bør du ikke glemme dine smukke, massive trægulve. Måske tænker du ikke, at de trænger til den helt store omgang – men når først du får flyttet møbler og tæpper ud af stuer og værelser, vil du tydeligt kunne se hvordan tidens tand har gnavet i det før så kønne og lyse træværk.

Særligt sæbe behandlede trægulve har en tendens til absolut ikke at ældes med ynde – især ikke hvis du gennem længere tid har forsømt at vaske dem grundigt og hyppigt med sæbe spåner. Så går den beskyttende sæbe hinde i træværkets overflade nemlig tabt, og gulvet mister såvel sine væske og støv afvisende egenskaber som sit smukke, hvidlige skær.

Dette vil du netop kunne se når sofaen og gulvtæppet fjernes. Der hvor gulvet har været beskyttet mod støv, sollys og spildte væsker vil det stadig fremstå lyst og ensartet – i grel kontrast til den plettede, falmede og grålige overflade, gulvet har fået der hvor det hyppigst betrædes.

Hvordan får jeg mit trægulv pænt igen?

Hvis dit trægulv således skal matche de nymalede vægge og lofter og det nylakerede træværk, skal du sørge for at det får en grundig og effektiv gulvafslibning med en tilhørende efterbehandling. Kun på den måde kan gulvet genvinde sin ensartede og skinnende overflade, og atter komme til sin ret.

Ønsker du et gulv, som ikke kræver samme grad af pleje og vedligehold, kan du i stedet for en sæbe behandling vælge en lakering med hvid pigmenteret lak. På den måde kommer dit gulv til at skinne uden konstant at skulle behandles med særlig sæbe.

Få et godt tilbud på gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-amager/ 

More articles