Tag hensyn til bierne

27 december 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du har en stor have eller måske blot er træt af at bruge tid på at slå græs kan du overveje at anlægge en vild have i en del af haven. Fordelen ved en vild have er mange. Ikke alene slipper du får at bruge tid på at pleje den, den er også smuk og du sikre dig at bierne i området har mulighed for at finde pollen til glæde for alle andre blomster og planter der også har brug for den vigtige bestøvning. Læs mere her https://husblog.dk/de-ti-bedste-raad-til-at-faa-en-dejlig-have/.

Fjern græsset først

Inden du sår blomsterne som er en del af din vilde have, kan du med fordel fjerne en del af græsset. Ikke alene vil dine blomster ikke være i konkurrence om jordens næring med græsset, men vil vokse sig større og smukkere.

Hvis du senere har lyst til at få en græsplæne igen, er det hurtigt og nemt at så græs på stykket igen. 

Bier og den vigtige bestøvning

Hvis man ikke har lyst til at anlægge en vild have, men stadig gerne vil sikre sig at bierne har gode betingelser, kan du med fordel plante mange forskellige planter på din grund. Bierne er meget glade for blandt andet krydderurter som timian, salvie og rosmarin.

Det er blandt andet biernes bestøvning, der sikre at dine æble og blommetræer udvikler æbler og blommer i løbet af sommeren. Hvis træernes blomster ikke bliver bestøvet af bierne, vil de ikke blive til æbler og blommer senere på året.

De sidste par år har der været for få bier og derfor er det blevet anbefalet at anlægge en del af haven til vild have. Det er også derfor at mange kommuner har valgt at i stedet for græs i rabatterne langs vejene at så vilde blomster. Ofte udlevere de også gratis pakker med få til interesseret.

Flere Nyheder