Tips til at have selvdisciplin som freelance tekstforfatter

09 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

At være tekstforfatter kan være en drøm for mange mennesker, da de godt kan lide at arbejde, når de har lyst, og hvornår de har lyst.

Desuden kan de godt lide at være deres egen chef eller i partnerskab med en anden person eller et fællesskab, hvor man er på lige fod med andre, som man måske mødes med nogle gange.

Så er der usikkerheden med at finde arbejde, og man tjener måske ikke så meget hver måned, som man gerne vil have, hvilket kan være angstprovokerende, især hvis man har mange udgifter, børn og bedre halvdel samt hus, man skal tage sig af.

Men det opvejes af de mange andre fordele.

Dog er det jo også noget anderledes end at møde ind på en arbejdsplads i en bestemt tidsperiode, hvor man har et ansvar for de andre kollegaer, hvor man arbejder i et fællesskab.

Nu skal man lære at være den bedste udgave af og for sig selv.

Vær den freelance tekstforfatter, som du selv ville have lyst til at hyre

Så når du støder på et stillingsopslags, hvor der står: “tekstforfatter søges“, så ved man lige, hvordan man skal sælge sig selv, og man har gode kundeudtalelser at vise frem, men man skal huske på, at man kun er så god som ens sidste arbejde.

Så et godt tip for at have selvdisciplin for sig selv som tekstforfatter er, at man står op på et sædvanligt tidspunkt i de dage, man arbejder.

Man skal altid stå til rådighed for kunden i “åbningstiderne”, hvis der lige er spørgsmål eller noget, som man gerne vil have opklaret.

Desuden husker man altid, ALTID at overholde en deadline.

Man kan altid blive syg, det er en ærlig sag, men så oplyser man, hvornår man hurtigst muligt kan aflevere opgaven, da andre venter på dig.

Apropos “andre” kan det være en idé at møde op i et kontorfællesskab, så man trods alt har en deadline for sig selv at møde op et sted.

More articles