Tre analoge måleinstrumenter til haven, der stadig holder

14 October 2021
Emilie Jacobsen
image

editorial

I dag bruger vi teknologi til det meste, og i mange tilfælde overgår det da også klart de analoge muligheder. Hvis du har en have, ved du sikkert også, at der ikke er nogen bedre måde for dig at komme i kontakt med jorden og naturen på.

Der kan det føles meget fjernt for dig at bruge teknologi. Heldigvis er der stadig nogle analoge teknologier, der stadig holder i haven. Vi kommer ind på tre af dem her. Vi er blevet inspireret af webshoppen gladegaver.dk, hvor du kan finde et utal af forskellige ting til haven. Se mere på https://gladegaver.dk/regnmaaler 

1. En regnmåler 

Først og fremmest kan du sætte en regnmåler op i din have. Den består bare af et glas på et stativ. Glasset opsamler regnvandet, og du kan derefter finde ud af, hvor meget det har regnet. Selvom du kan se på forskellige vejrkort og vejrudsigter, giver det dig jo ikke et lige så præcist billede som en måling i din egen have. Du kan for eksempel bruge regnmåleren til at finde ud af, om du skal vande dine planter eller ej. 

2. Et solur 

Vil du gerne kunne lægge både mobil og armbåndsur inden for, når du går i haven, er det en god ide, at du får et solur sat op. På den måde kan du stadig have en fornemmelse af, hvad klokken er, uden at du behøver at risikere, at dit armbåndsur går i stykker, eller at du bliver forstyrret af notifikationer på din mobil. 

3. En vejrhane 

Vil du vide, hvilken vej kommer fra, kan du få sat en vejrhane op. Den giver dig mulighed for at vide, præcis hvilken retning vinden kommer fra i lige præcis din have. Dermed kan du altså få et langt mere præcist billede, lige som du kan med regnmåleren. Det kan også være praktisk for dig i mange forskellige sammenhænge. 

More articles