Vælg gode kvalitetsdøre til din bolig

25 April 2022
Lotte Hindsberg

Har du købt en hel ny bolig, skal du være opmærksom på, hvilke døre der kommer i. Ofte vil bygherren markedsføre boligen og dens døre som af høj kvalitet. I virkeligheden har de ofte valgt den billigste løsning til samtlige døre. En såkaldt celledør, som er let og ikke yder megen lydisolering og er svære at holde pæne rene.

En massiv dør er som udgangspunkt af bedre kvalitet, nemmere at gøre ren og med en dæmpeliste, vil den kunne holde mange lyde ude. Den er især velegnet til badeværelse, køkkenet, bryggers og sove- og børneværelset. Du kan se flere eksempler på døre her https://klarvinduer.no/dorer.

En celledør er til gengæld perfekt til rum, hvor det ikke er så vigtigt om de er lydisoleret og i rum, som du ikke bruger så tit, som en kælderdør.

døre

Det visuelle udtryk

En dør er en stor del af det visuelle udtryk i et rum, så overvej også at det skal være den samme dør, der sidder ind til alle rummene.

Hvad med at overveje om nogle af dem skal have en anden farve. Måske ind til børneværelset. Der findes også døre hvor du kan få et spejl på den ene side. Det er ideelt til badeværelset og du bruger pladsen bedre. 

Du kan også overveje om der skal i køkkendøren skal være tavle, som både er hyggeligt og praksis. 

Tænk også over om nogle af dørene skal have glas i. Det samler mange værelser og det er f.eks. nemmere at holde øje med mindre børn. Døre med glas har også den fordel at det i princippet fungere som et ekstra vindue og dermed bliver din nye bolig lysere.

Er du i tvivl om hvilken type døre du skal vælge, eller vil du gerne have inspiration, kan du med fordel få råd og vejledning, der hvor dørene bliver købt.

More articles