Ikke alt jagtudstyr må man oplære andre i

16 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Jagtudstyr er heldigvis mange ting, og det kan være alt fra, hvordan man sørger for at have noget til at lave mad med, mens man er ude og venter på at nedlægge et bytte, til at man skal have lagt et kamuflagenet ud eller lignende.

Det er ikke altid våben, som det drejer sig om, for det er netop sådan noget med skydevåben, som der er meget kontrol med herhjemme.

Selvom du er autoriseret jæger, så kan du ikke bare give en ven et gevær over skulderen og tage vedkommende med ud at jage og have en idé om, at du kan undervise vedkommende på stedet i, hvordan man bruger den slags.

Vedkommende skal have våbentilladelse, jagttilladelse og have styr på reglerne foruden at have gennemført et kursus til at måtte jage.

Man kan synes om det regler, hvad man vil, for det er lidt mere løsslupne i andre steder i Norden, men derfor må man ikke bare gradbøje reglerne, som man føler for det.

jagtudstyr

Noget jagtudstyr kan du dog godt vise andre, hvordan man bruger

Man skal heller ikke tro, at bare fordi man er ude i en skov eller et jagtområde, så er der ikke nogle, der kan komme at kontrollere en.

Der skal nok være nogle, der opdager den slags, for det med at jage er en begrænset ting, hvor man som regel ved, hvem der er ude at jage, eller man kender dem, som der gør det.

Så hvis der pludselig er en fremmed ude at jage, som man ikke kender, så bliver det bemærket, og rygtet går hurtigt.

Men du kan for eksempel godt vise, hvordan man opsprætter et dyr, efter det er slagtet, ved at bruge en kniv, for der gælder lidt nogle andre regler, når det handler om knive.

Men derfor skal man altid passe på med, hvad man laver.

Flere Nyheder