Sådan fikser du et stoppet afløb

04 september 2021
Steffen Hansen

Det er skide irriterende, når ens afløb stopper til, og man føler, at det bare ikke er til at fikse. Dette vil vi gerne komme til livs, derfor har vi lavet denne guide, hvor du lærer, hvordan du kan fikse dit afløb, hvis det er stoppet.

Et gammeldags råd

Hvis afløbet ikke er til at fikse, så kan det være en god idé, at bruge et gammelt husmor råd. Rådet går i sin enkelthed ud på, at du skal bruge eddike og natron. Når du blander disse to, så danner de en syre, som kan ætse den eventuelle blokade der er i afløbet. Denne metode er sundere for afløbet, end hvis du bruger afløbsrens, som forurener mere. Husk at skylle godt efter.

Ring til en slamsuger

Er forstoppelsen af afløbet ikke indenfor i boligen, så kan det være, at der skal en slamsuger til, for at få blokaden fjernet. Her anbefaler vi, at man finder et firma der tilbyder slamsugning i Kulhuse, eller den by man bor i. De er specialister på området, og vil hurtigt kunne fikse kloakken, så blokaden bliver fjernet. De kan også hjælpe, hvis det er blade eller andet i den stil, som er skyld i blokaden.

Det må du ikke smide i afløbet

Et blokeret afløb skyldes ofte, at en person har smidt noget ud, som ikke hører hjemme i et afløb. Det kan være en tampon, en klump vat, et bind eller noget så simpelt som fedtstoffer der er smeltet. Det er vigtigt, at man ikke smider disse ting i afløbet, da de kan suge vand til sig og stoppe det til. Fedtstofferne kan størkne i afløbet, og derved lave en blokade som gør, at andre ting ikke kan komme igennem, som de burde. Det er altså meget vigtigt, at du tænker over, hvad du smider ud i et afløb.

Flere nyheder